rastines pirtys

Pirtis nuo seno laikyta žmogaus fizinio ir dvasinio apsivalymo vieta. Antikos laikais pirtyse vykdavo ritualai, po kurių žmonės jausdavosi pailsėję, atgavę jėgas, pasisėmę stiprybės. Bėgant amžiams pirtys neprarado savo aktualumo. Šiandien rąstinės pirtys populiarios daugelyje valstybių, tame tarpe ir Lietuvoje. Dažniausiai jos statomos nuosavame kieme, kaimo turizmo sodybose. Tradicinis pėrimas vantomis pirtyje vis dar mėgstamas. Pirtyje išsivalo kvėpavimo takai, joje atgaunama vidinė ramybė, be to tai tampa puikiu laisvalaikio praleidimu.

Mūsų įmonės ,,Astreta“ pristatomi rąstinių pirčių projektai – tai natūralus būdas atsipalaiduoti, stiprinti sveikatą bei smagiai praleisti laiką su draugų kompanija. Jei ieškote stilingos tradicinės pirties su terasa, svajojate apie dvišlaitę arba nedidelę, jaukią vienšlaitę pirtį, kviečiame susisiekti su mumis. Iš ekologiškų medžiagų statomos pirtys įvairiems Jūsų poreikiams.

 Rąstinė pirtis su uždara terasa  25 kvm   Rąstinė pirtis su uždara terasa / 25 kv.m.


Rąstinė vienšlaitė pirtis  21 kvm   Rąstinė vienšlaitė pirtis / 21 kv.m.

Tradicinė rąstinė pirtis  23 kvm   Tradicinė rąstinė pirtis / 23 kv.m.

Dvišlaitė rąstinė pirtis  12 kvm   Dvišlaitė rąstinė pirtis / 12 kv.m.

Rąstinė pirtis 10-14 žm
   Rąstinė pirtis 10-14 žm. / 25 kv.m.

Liuks klasės rąstinė pirtis  24 kvm   Liuks klasės rąstinė pirtis / 24 kv.m.

FOTO  Pirtis ant vandens / 12 kv.m.

Lino Pirtis1  Rąstinė pirtis / 40 kv.m.

pirtele 3d planas Valerijaus pirtis / 30 kv.m.

Ramuno Pirtis baigta Ramūno pirtis / 45 kv.m.

pirtutes planas3Liucynos pirtis / 35 kv.m.

Neringos Pirties Planas3Neringos pirtis / 30 kv.m.

Irenos Pirties Planas1 Pirtis su sandėliuku / 40 kv.m.
Rąstai – patikima statybinė medžiaga

Rąstinės pirtys yra bene populiariausias pirčių variantas. Jos yra tvirtos, ilgaamžės ir turi aukštą šiluminę varžą. Įmonės „Astreta” projektuojamos bei statomos pirtys gaminamos iš pušies, kadangi šis medis yra vienas patikimiausių ir geriausių statybinių medžiagų. Be to, pušys natūraliai auga Lietuvoje. Pušis yra minkšta mediena, todėl ją lengva apdoroti, taip pat dėl savo tankio medis puikiai izoliuoja šilumą, o ši savybė itin svarbi pirtelėms.

Kaip vyksta rąstinės pirties statyba?

Pirties gamyba ir statyba yra sudėtinis procesas, susidedantis iš kelių etapų. Pirmiausia, yra paruošiama mediena: rąstai supjaunami į tam tikrą masę, džiovinami krosnyje, skersuojami, obliuojami, sukuriami sujungimai. Tai atlikus, pereinama prie spynavimo proceso. Tai tarsi lego kaladėlių dėliojimas: rąstai dedami vienas ant kito ir sujungiami. Bendras rąstinės pirties pagaminimo procesas trunka apie 1,5 mėnesio, tačiau, kaip ir visur, gamyba ir pirties statyba gali skirtis, priklausomai nuo pastato dydžio ar formos. Rąstinės pirtys šiandien jau yra gerokai modifikuotos, todėl įmonė „Astreta”, laikydamasi ES aplinkosaugos reikalavimų, pirtis gamina ne iš pilno rąsto (kuris yra gana pralaidus), tačiau jį modernizuoja: daro dvigubus sienojus, juos užpildo izoliacine medžiaga. Tokiu būdu pasiekiamas maksimalus rezultatas draugiškas gamtai ir atitinkantis žmogaus poreikius.

Pirties projektavimas

Mūsų statomos rąstinės pirtys perteikia pagrindinius komforto ir klasikinės pirties aspektus. Mes suteikiame galimybę savo klientams rinktis iš jau suprojektuotų, klasikinių pirčių modelių, arba kartu su mūsų architektais įgyvendinti savo sumanymą. Tokiu atveju klientas nupiešia preliminarų planą, kaip pirtyje bus paskirstytos erdvės, nurodo numanomus pastato matmenis. Tuomet mes teikiame klientui pasiūlymą, atitinkantį tiek jo poreikius, tiek profesionalius architektūros dėsnius.

Lygiai taip pat vyksta ir medžiagų pasirinkimas. Rąstinės pirtys gali būti statomos dvejopai: klientas, priklausomai nuo savo poreikių, medžiagas gali supirkti pats (neskaitant rąstų), arba jas parenka mūsų gamybos vadovai. Vėliau pasirinkimo galimybė irgi išlieka, nes žmogus iš mūsų įmonės gali užsisakyti rąstines sienas pirtelei, o likusius statybos darbus pasidaryti pats. Kitu atveju, galima užsisakyti visą kompleksinį statymą – nuo pamatų iki stogo uždengimo.

Rąstinės pirties kaina

Rąstinės pirtys kaina gali būti skirtinga priklausomai nuo naudotų medžiagų bei projekto išpildymo. Kaip ir rąstiniams namams, pirtims yra naudojama pušies mediena, kuri yra ilgaamžė, pasižymi gera šilumos izoliacija (ši savybė būtina aukštos kokybės pirčiai). Jei klientas statyboms renkasi eglės medieną, kaina gali būti ir aukštesnė.

Statant pirtį įvairius procesus deriname su klientu. Jam pageidaujant, galime užtikrinti šiuos darbus:


• pamatų išliejimas ir sutvirtinimas;
• įvadų sienų, grindų įrengimas;
• medinių ar plastikinių langų įstatymas;
• elektros išvedžiojimas;
• tinkamo apšildymo užtikrinimas;
• varinės ar plastikinės santechnikos įdiegimas;
• kt.

Užsakovui nusprendus patikėti visus darbus mums, rąstinės pirties kaina gali prasidėti nuo 500 €/kv.m. Žinoma, statinio vertė taip pat skirsis priklausomai nuo norimos pirties formos, dydžio.

Susisiekite su mumis ir mes pasiūlysime geriausią sprendimą Jūsų rąstinei pirčiai!

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspausdami mygtuką SUTINKU, sutinkate su slapukų įrašymu į Jūsų kompiuterį. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.